latinica  ћирилица
22/07/2014 |  18:40 | Аутор: СРНА

Кинески амбасадор посјетио Компанију "Бобар"

Амбасадор Кине у БиХ Донг Чунфенг разговарао је данас у Бијељини са власником компаније "Бобар" Гаврилом Бобаром о могућем проширењу сарадње српских и кинеских привредника.
Гаврило Бобар - Фото: РТРС
Гаврило БобарФото: РТРС

Очекујем ширење садашње сарадње и радујем се томе, јер привредна сарадња значајно доприноси економском развоју држава, рекао је Чунфенг новинарима.

Он је за Компанију "Бобар" рекао да је једна од највећих у БиХ, са огромним доприносом економском развоју Републике Српске и БиХ.

Бобар је рекао новинарима да је почаствован што је угостио амбасадора Кине, земље огромног потенцијала са којом компанија "Бобар" сарађује од 2010. године.

Он је оцијенио да та сарадња са кинеским привредницима може бити проширена у финансијском и у металском сектору.

"Ми смо спремни да Бобар банку отворимо за кинески бизнис", рекао је Бобар новинарима.

Према његовим ријечима, кинески привредници у БиХ годинама уназад обављају трансфере новца и платни промет преко Бобар банке, која је спремна да ту сарадњу унаприједи.

"Стварају се услови у Кини за отварање приватних банака и вјерујем да ћемо у наредном периоду доћи и до преговора око пословне сарадње и до власничке сарадње", закључио је Бобар.

Он је најавио да ће његова компанија, не чекајући тај закон, отварати могућности и стварати контакте са пословним људима из Кине који су заинтересовани да купују акције банака у Републици Српској и БиХ, али и да заједно буду акционари када се формирају приватне банке у Кини.

Бобар је рекао да групација "Бобар" има 30 дјелатности, више од 1000 стално запослених радника и огромне могућности за добру сарадњу са кинеским привредницима.

"За сарадњу постоје изузетно велике могућности, о великом потенцијалу Кине не треба причати, али и наша компанија може бити добар пословни сарадник компанијама из Кине и то се већ у пракси показало посљедњих година", поручио је Бобар.

Он је изразио наду да ће и Република Српска и БиХ слиједити искуства Кине и окренути се индустријализацији и запошљавању, што ствара могућности за бољи живот свих грађана.