latinica  ћирилица
22/07/2014 |  22:10 | Аутор: ТАНЈУГ

У Холандији сутра дан жалости

У Холандији ће сутра бити Дан жалости због 193 холандске жртве у паду малезијског авиона на истоку Украјине, гдје су истражитељи Интерпола данас почели процес идентификације настрадалих на лету МХ17 са 298 путника и чланова посаде.
Малезијски авион-несрећа - Фото: REUTERS
Малезијски авион-несрећаФото: REUTERS

 Холандски премијер Холандије Марк Руте навео је у саопштењу да је сриједа проглашена Даном жалости, када ће у Холандију бити пренијета прва тијела жртава прошлонедјељне несреће, пренио је АФП.

Међународна полицијска агенција Интерпол саопштила је да је један њен тим у Украјини данас почео да идентификује жртве.

"До сада прикупљени остаци жртава су обиљежени и побројани, прије него што су пребачени вагонима хладњачама из Доњецка до одређеног оперативног центра у Харкову, гдје ће тим Интерпола, заједно с другим међународним тимовима за идентификацију жртава несреће, спровести прелиминарне прегледе", навео је Интерпол у саопштењу објављеном из централе у Лиону, пренио је Ројтерс.

У међувремену је представник посматрача Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) у Украјини Михаел Бочурков рекао да на мјесту пада малезијског авиона, у региону Доњецка, и даље има остатака тијела жртава.

"Уочили смо мање дијелове тијела на мјесту" пада авиона, рекао је Бочурков на прес конференцији у Доњецку, пошто је његова група током дана била у инспекцији мјеста несреће.