latinica  ћирилица
23/07/2014 |  08:39 | Аутор: РТРС

Теслић - Подјела грантова борачким породицама

Предсједник Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић, данас је у Теслићу присуствовала подјели 153 рјешења неповратних новчаних средстава за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, напомињући да је ово један од најхуманијих пројеката у Српској.

Премијерка је најавила да се током августа очекује избор извођача радова, након чега ће почети изградња 24 стамбене јединице, чиме ће у потпуности бити ријешен проблем стамбеног збрињавања ових категорија , у овој локалној заједници.

Погледајте изјаву предсједнице Владе РС, Жељке Цвијановић за РТРС

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Петар Ђокић, који је такође присуствовао подјели рјешења, потврдио је да ће 5. августа бити отворен тендер и закључен избор извођача радова за зграду са 24 стана за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида.

"Још не постоји план и координација са Сарајевом"

Још не постоји план и координација са Сарајевом на који начин ће се на нивоу БиХ реализовати донаторска средства и кредити за помоћ поплављенима, изјавила је премијерка Српске Жељка Цвијановић. Битно је, додаје, да је штета евидентирана и да се зна који су то пројекти приоритетни. Цвијановићева је оцијенила да неће бити претјераних проблема када је ријеч о донацијама, с обзиром да постоје поуздани подаци и да се тачно зна ко су донатори. 

Премијерка посјетила "Елград"

Предсједница Владе РС Жељка Цвијановић током боравка у Теслићу посјетила је Фабрику за изградњу, инсталације, трговину и прераду дрвета Елград у Доњем Ранковићу.

Ово предузеће у неколико погона, који се простиру на површини око 15 хектара, ове године очекује рекордан извоз пелета,брикета и готовог намјештаја. 

У производним погонима Елграда запослено је око 300 радника, а још стотињак послује са овим предузећем.