latinica  ћирилица
23/07/2014 |  08:48 | Аутор: РТРС

Братунац - Поплављено стотину домаћинстава

Јако олујно невријеме и киша проузроковали су нове поплаве у неколико братуначких насеља.

Олујно невријеме и огромна количина кише изазвали су на подручју неколико братуначких села штету и бујице које су поплавиле 100 објеката и однијеле пет мањих мостова, изјавио је начелник општине Братунац, Недељко Млађеновић, који је јутрос одржао хитни састанак Општинског штаба Цивилне заштите.

На састанку је донесена одлука да сва расположива механизација са подручја ове општине одмах буде упућена на санацију посљедица од синоћње поплаве у мјесним заједницама Кравица, Слапашница, Глогова и Реповац које је захватило невријеме.

Млађеновић је рекао да је вода ушла у 20 кућа и 80 пословних и помоћних објеката, да су уништене плантаже воћа, пластеници и пољопривредни усјеви, те да је причињена приближно иста штета као она коју су на подручју ових мјесних заједница изазвале поплаве у мају.

Бујичне ријеке синоћ су поплавиле најмање стотину домаћинстава.

Под водом су поново биле куће, аутомобили, пластеници, пољопривредни засади, малињаци...

Поплављени су дијелови насеља Кравица, Глогова, Реповац, Храмча.

ПОПЛАВЉЕНО 20 КУЋА НА ПОДРУЧЈУ ДОБОЈА

Око 20 кућа у добојским мјесним заједницама Осојница, Стријежевица и Пакленица поплављено је усљед јучерашњег изливања набујалих локалних потока. 

Највише су страдале куће које се налазе непосредно уз ријечно корито. Вода је ушла у приземље стамбених објеката, а на неким мјестима је измјерено и до два метра воде, рекао је шеф Одсјека цивилне заштите Добој Милко Видаковић. Поново су поплављене куће које су претрпјеле штету у мају када се излила ријеке Босна. Набујала вода је оштетила инфраструктуру. Градска механизација ангажована је на рашчишћавању локалних путева и наноса земље проузрокованих клизиштима, рекао је Видаковић.