latinica  ћирилица
23/07/2014 |  09:59 | Аутор: СРНА

За угрожене у поплавама нова лична документа без накнаде

Грађани из поплавама и клизиштима угрожених подручја којима су лична документа оштећена или изгубљена у мајским непогодама моћи ће нова извадити без накнаде, потврђено је у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Портпарол МУП-а Српске Мирна Шоја истакла је да ће захтјев за издавање личних докумената без накнаде грађани моћи да предају до 11. септембра на локацијама за издавање ових докумената.

"Министарству је до сада пријављено да је у поплавама изгубљено и уништено 240 личних карата, 181 возачка дозвола и 387 путних исправа", навела је Шоја.

Она је додала да ће Правилник о допунама Правилника о цијени личних докумената, који је 25. јуна усвојио Савјет министара БиХ, ступити на снагу у уторак, 29. јула.

"Правилник се односи на привремено ослобађање од плаћања накнаде за лична документа за грађане у поплавама и клизиштима угроженим подручјима у случајевима гдје је дошло до губитка или оштећења докумената", подсјетила је Шоја.

Она је позвала грађане да до 11. септембра предају захтјев, с обзиром на то да је Правилником прецизирано да привремено ослобађање од плаћања накнаде за лична докумената траје 45 дана од дана ступања на снагу овог правилника.