latinica  ћирилица
23/07/2014 |  10:24 | Аутор: Б92

Звезда остала без Нелсона

Доскорашњи кошаркаш Црвене звезде и нови члан Панатинаикоса Демаркус Нелсон рекао је да је захвалан свима који су вјеровали у њега.

Нелсон је у уторак потписао двогодишњи уговор са Атињанима, послије двије сезоне проведене у "црвено-белима", са којима је освојио два Купа Србије.

“Веома сам срећан јер имам прилику да играм за велики клуб и сјајну организацију у прелијепом граду“, рекао је Нелсон.

“Захвалан сам људима из Панатинаикоса који су имали повјерења у мене. Даћемо све од себе да испунимо наше циљеве“, истакао је Нелсон.

Нелсон врло добро зна тим Панатинаикоса, пошто су се Звезда и грчки великан састали прошле сезоне у Евролиге.

“Панатинаикос је тим који добија поштовање јер игра тврдо. Прошле сезоне су сви могли да виде да играју тактички како треба. Против нас су имали заостатак, али су нашли прави начин да то надокнаде и побједе у Београду, исто као и у Атини, чиме су се пласирали у Топ16 фазу. Тада сам био на другој страни, али сам сада на овој. Навијачи Панатинаикоса су направили сјајну атмосферу, ојачали су тим и једва чекам то да искусим“, нагласио је Нелсон.

Амерички кошаркаш је посебно истакао да му је драго што ће играти у истом тиму са Димитрисом Дијамантидисом.

“Осјећам се сјајно јер ћу играти у истом тиму са играчем какав је Дијамантидис. На терену он много ради, идеалан је саиграч, а његова каријера говори сама за себе. Наравно, мој циљ је да имамо одличну сарадњу, а ја могу да је ојачам својим размишљањем, спортским вјештинама, енергијом и младошћу. Истина је да ће мени то подједнако помоћи, као што ће њему“, истакао је бивши кошаркаш Звезде.