latinica  ћирилица
24/07/2014 |  08:13 | Аутор: РТРС

Мјестимично смањена видљивост

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ вози се по претежно сувим коловозима, уз мјестимично смањену видљивост у јутарњим часовима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
стање на путевима - Фото: РТРС
стање на путевимаФото: РТРС

Од данас па до 26. јула, од 9.00 до 18.00 часова, на магистралном путу М-16 дионица Крановац - Црна Ријека, локалитет кањон Тијесно, због извођења геотехничких бушотина ради израде пројекта заштите кањона саобраћаће се наизмјенично, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Саобраћај за све категорије возила обустављен је због одрона на дионици регионалног пута Подградци - Мраковица, дионица која од Градишке води према Козари.

Једном траком, због активираних клизишта, саобраћа се на дионицама регионалних путева Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

На регионалном путу Р-433, дионица Зелени Јадар - Сребреница, због деминирања терена долази до повремених получасовних обустава од 8.00 до 16.00 часова.

И даље је у прекиду саобраћај на дионици магистралног пута Добро Поље -Миљевина. Путничка возила могу користити регионални макадамски пут Добро Поље - Јажићи - Јелашица - Миљевина, док остала возила користе магистрални пут преко Рогатице и Горажда.

На дијелу магистралног пута Цапарде - Каракај, због реконструкције коловоза саобраћа се једном траком, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Једном траком саобраћа се и на магистралним путевима Клашнице - Прњавор у Чардачанима, Шепак - Хан Поглед, те на регионалним путним правцима Коњевић Поље - Факовићи - Скелани, Тишћа - Цапарде и Љубовијски мост - Дрињача.

Саобраћај је још обустављен на регионалном путу Лопаре - Горња Тузла, у мјесту Веселиновац.

Због реконструкције моста преко ријеке Драгочајке у Залужанима, до 27. јула на снази је потпуна обустава саобраћаја на регионалном путу Бањалука -Клашнице, дионица Дервиши - Клашнице. За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на магистрални пут Бањалука - Клашнице.

Због радова на систему наплате путарине на аутопуту Клашнице - Чатрња, у мјесту Јакуповци, измијењен је режим саобраћања, тако да се на мјесту радова саобраћа једном коловозном траком.

У току су радови, у оквиру пројекта система водоснабдијевања, на магистралном путу Бањалука - Јајце, дионица Карановац - Црна Ријека и регионалном путу Карановац - Митровићи због чега је сваким даном, осим недјеље, измијењен режим саобраћања од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја, тако да ће се повремене обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изградње аутопута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћања на регионалном путу Србац - ентитетска граница /Криж/, у мјесту Вијака, општина Прњавор.

Ауто-мото савез Српске у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Министарством саобраћаја и веза, Агенцијом за безбједност саобраћаја покренуо је превентивну кампању "Одузми гас, а не живот", с циљем смањења броја саобраћајних несрећа због неприлагођене брзине. Предвиђено је да кампања траје до 22. августа.

На дионицама магистралних путева Симин Хан - Калесија, у мјесту Бабајићи, и Тузла - Бијељина, у мјесту Сељубље, обустављен је саобраћај за теретна возила преко 3,5 тоне.

Због деминерских радова на магистралном путу Ливно - Гламоч, у насељу Коричине, свакодневно од 8.00 до 14.00 часова долази до повремених обустава саобраћаја.

На граничним прелазима нема дужих чекања.