latinica  ћирилица
24/07/2014 |  09:34 | Аутор: РТРС

Подјела платних картица у Семберији и Дервенти

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић присуствовала је данас у Дервенти подјели платних картица Фонда солидарности за обнуву Републике Српске. Платне картице у износу од по пет хиљада конвертибилних марака добио је 41 власник стамбених објеката у овој локалној заједници.
Електронска платна картица "Обнова Српске" - Фото: РТРС
Електронска платна картица "Обнова Српске"Фото: РТРС

 

Током мајске поплаве у Дервенти је било поплављено укупно 178 домаћинстава. Остали, којима је штета процијењена испод 5.000 марака, новац ће добити накнадно.

Вриједност процијењене штете је око 750.000 марака и далеко је мања у односу на штету која је задесила ову општину 2010. године, кад је износила преко 7,5 милиона. На мањи обим поплаве ове године утицали су радови којима је општина, уз помоћ средстава Владе, приступила у претходном периоду.

Укупан износ штете након мајске поплаве процијењен је на три и по милиона марака, што је за десет милиона мање у односу на поплаву која је ову локалну заједницу погодила 2010. године.

Данас је на подручју Бијељине настављена подјела платних картица Фонда солидарности РС за обнову након поплава. Данас и у наредна два дана биће подијељено 1.550 ваучера грађанима чија су домаћинства претрпјела штету у поплавама односно чији су стамбени објекти поплављени, а дијеле се становницима семберских насеља Патковача, Амајлије, Попови, Дворови и Даздарево.

Сутра наставак подјеле платних картица

Подјела платних картица по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске почеће сутра у општини Нови Град, а биће настављена у градовима Бањалука, Приједор и Бијељина.
Почетак подјеле платних картица за становнике општине Нови Град предвиђен је за 11.00 часова у Културно-образовном центру, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

За становнике Приједора подјела платних картица биће вршена у Друштвеном дому Гомјеница у 14.00 часова, у Друштвеном дому у Туковима у 15.30 часова и Друштвеном дому у Рашковцу у 17.00 часова.

У Бањалуци ће платне картице по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске бити дијељене у Дому омладине у 13.00 часова.

Платне картице у Бијељини биће дијељене у насељима Јања, Трњаци, Балатун, Бродац и Велино Село са почетком у 8.00 часова.