latinica  ћирилица
24/07/2014 |  15:05 | Аутор: РТРС

ЦИК овјерила 480 кандидатских листа

Централна изборна комисија БиХ овјерила је на данашњој сједници 480 кандидатских листа са укупно 4.272 кандидата, док је за 272 кандидатске листе утврђено да садрже недостатке, па ће од тих политичких субјекта бити затражено да отклоне недостатке у року од пет дана


ЦИК БиХ поднесене су 753 кандидатске листе са укупно 7.892 кандидата, саопштено је из ЦИК БиХ.

На основу извјештаја о извршеним провјерама кандидатских листа и кандидата политичких странака и коалиција овјерених за учешће на општим изборима 2014. године, ЦИК је приступила поступку овјере оних кандидатских листа и кандидата који испуњавају законом прописане услове за овјеру.

ЦИК БиХ данас је одбила овјеру кандидатске листе политичке странке Демократска странка инвалида БиХ за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - Изборна јединица 523, јер је та политичка странка за наведени ниво власти овјерена у оквиру коалиције.

Рок за коначну овјеру кандидата и кандидатских листа је 8. августа.

ЦИК БиХ данас је примила к знању информацију о извршеном прегледу, контроли и ревизији финансијских извјештаја политичких странака за 2012. годину са налазима ревизије.

Извјештаји о извршеној ревизији, с налазима ревизије, до краја дана биће доступни јавности на интернет страници ЦИК БиХ, www.избори.ба.