latinica  ћирилица
24/07/2014 |  15:40 | Аутор: Агенције

Шеснаестомјесечно дијете "побјегло" из вртића

Дјевојчица која је јуче непримијећено изашла из државног вртића "Петар Пан" у нишком насељу Дуваниште има само 16 мјесеци. Родитељи не криве васпитачице, већ систем заштите дјеце и организацију посла
Вртић "Петар Пан" - Фото: илустрација
Вртић "Петар Пан"Фото: илустрација

Да им је дијете послије игре у дворишту изашло ван, родитељима је неколико сати послије тог догађаја јавила васпитачица, а данас их је, каже, контактирао и директор Предшколске установе "Пчелица". Како им је речено, дјевојчица је "изашла само до тротоара", пишу "Јужне вести".

- Испричали су ми да није била на улици, поготово не на Ђердапској, јер је она чак преко пута вртића. Не могу да кажем да није тако, јер ја то нисам видјела. Јесам за то да се реагује, али не желим да неко због овог случаја изгуби посао и да се доведе у питање егзистенција нечије породице - рекла је мајка шеснаестомјесечне дјевојчице.

У вртићу су родитељима рекли да је дјевојчицу примијетила васпитачица њиховог старијег сина, која је уплакану и вратила назад. Мајка додаје да разумије да је тешко, чак можда и немогуће, имати надзор над толико много дјеце. У групи њеног средњег сина у истом вртићу их је, на примјер, уписано чак 43, али замјера на томе што је капија била отворена и откључана.

- Закључавање капије је једноставна мјера предосторжности. Није спорно то што је моја кћерка дошла до капије, али никако није смјела да се јави могућност да изађе ван. Не можете толико дјеце држати на оку све вријеме, причам из искуства, имам их троје, али ово је требало спријечити. Хвала богу да се добро завршило - изјавила је мајка за нишке "Јужне вести".

Као разлог за бригу наводи и то што откључана капија, осим што дозвољава дјеци да побјегну, допушта и да било ко уђе у круг вртића.

Према непотврђеним информацијама у "Пчелици" се тренутно провјерава како се десило да тако мало дијете напусти двориште вртића, а од мајке је тражено да напише изјаву.

Званичну потврду о томе из ове предшколске установе "Јужне вести" још нису успјеле да добију, јер се нико није јавио ни на телефон управе, ни на телефон директора. Директор Зоран Јонић није одговарао ни на СМС поруке.

Подсјетимо, новинарима "Јужних вести" јуче је одговорно лице вртића "Петар Пан" Сузана Поповић рекла да не зна да је неко дијете изашло ван дворишта