latinica  ћирилица
24/07/2014 |  17:51 | Аутор: Агенције

"Игра престола" - тражио да умре "најстрашнијом смрћу"

Као што већ неки знају, писац Џорџ Р Р Мартин је скоро одржао занимљиву аукцију у којој је новац отишао резервату за вукове, а највећи донатори имаће прилику да "умру" у новом роману хит књиге "Игра престола"

Наравно, нису сви имали 20.000 долара али то не значи да нису жељели да умру страшном смрћу. Само питајте овог тринаестогодишњег дјечака.

У писму које је овај дјечак написао Џорџу Мартину пише да када одрасте он жели да буде аналитичар вукова и нуди сав свој џепарац да добије прилику да "умре" страшном, мучном, дугом смрћу у новом роману.

 

Дио писма тринаестогодишњег Џека из Велике Британије

 

Наравно, Мартин му је одговорио (јер одговарање на писма му даје шансу да избјегне писање нове књиге).

 "Драги Џек,

Хвала ти на овом дирљивом писму. Чуо сам да си донирао сав свој новац 153 фунте, за Призео фондацију и резервату за вукове. Не могу ни да опишем колико ме је то дирнуло. Јако ми је драго да су моји романи и серија инспирисала читаоце тако младе као што си ти, да помогну овим дивним, стигматизованим животињама.

Нажалост, не могу да ти обећам грозну смрт у новом "Ветру зиме". Та мјеста су већ попуњена од стране неких великодушних донатора, а постоји и лимит колико људи могу да "убијем". Ипак, инспирисан твојим писмом и примјером, моји пријатељи из Призеа желимо да слиједимо твој примјер са 10.000 долара донације у ТВОЈЕ име за резерват вукова у Великој Британији(одакле је дјечак).

Желим ти све најбоље у будућности, и у твојој каријери као аналитичара вукова и надам се да ћеш инспирисати многе да следе твој примјер."

10.000 долара које је Мартин донирао у име дјечака је заиста великодушно, али се чини као да је већина људи који су ово писмо прочитали очекивала да ће писац ипак "убити" дијете. С друге стране да је то учинио, сваки клинац од 13 година би слао свој џепарац очекујући да ће баш он бити убијен у књизи, е то би било баш много смрти!