latinica  ћирилица
24/07/2014 |  22:01 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Знам како се бране боје Републике Српске!

"Нема афере док се не потврди афера. Подржавам борбу против корупције, али системску, а не медијску", рекла је премијерка Српске Жељка Цвијановић коментаришући у емисији "Круг" наше телевизије оптужбе на рачун бившег министра здравља Ранка Шкрбића. Подржавам, каже Цвијановићева, сваку врсту истраживања у новинарском смислу, као и истражне радње када је ријеч о надлежним институцијама.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Корупција је тема о којој се мора причати, али и дјеловати. Тема је то, о којој опозициони редови често говоре, каже предсједница Владе. Ријеч је о политиканству или предизборној кампањи, истиче премијерка и наглашава и да је то проблем којим се цијело друштво мора бавити.

"Ја позивам све они који имају сумњу да постоји коруптивно дјело да дјелује, да то пријави надлежним органима. Али, морамо да будемо озбиљни људи, не можете да дођете у медије и кажете 'тај и тај је урадио то и то', а да за то немате доказ", рекла је Цвијановићева у емисији "Круг". 

Слаже се премијерка са тврдњама аналитичара да је пред нама буран предизборни период у којем ће бити у трци за српског члана Предсједништва БиХ. Иако због проблема са којима се грађани суочавају још не размишља о кампањи сигурна је да ће', ако буде изабрана на функцију за коју је кандидат, то бити трка за Републику Српску.

"Знам шта треба да радим кад је у питању РС, како се бране њене боје. Можете да ријешите конкретна питања, а да нико никог не угрози, да заштитите позицију РС, то и јесте задатак онога ко долази за члана Предсједништва БиХ из РС", истакла је она.

Испред нас буран период, иза нас тежак у којем смо се борили са поплавама. Прошла година завршена је са позитивним растом од 2 %. Већи раст планиран је за ову годину, али су реализацију онемогућиле мајске поплаве.

"Ви поново учите да живите у неком другом окружењу са проблемима, старим, којима додајете стравичан проблем-поплаве. То је наша ситуација, али никад нисам рекла да су то нерјешиве ствари. То су врло рјешиве ствари", додала је Цвијановићева.

Бројне активности започела је и реализовала Влада у циљу рјешавања проблема које су проузроковале поплаве.

Од законске регулативе, формирања Фонда солидарности и јединственог регистра штете, а ових дана свједоци смо подјеле платних картица "Обнова Српске" за санацију штете на стамбеним објектима, закључила је премијерка Цвијановић.