latinica  ћирилица
25/07/2014 |  08:15 | Аутор: ТАНЈУГ

ЕП полуфинале: Србија - Црна Гора, РТРС у 20.30

Ватерполо репрезентација Србије састаје се данас са селекцијом Црне Горе у полуфиналу првенства Европе, а у табору српског тима истичу да у том окршају нема фаворита и да је све отворено.
ЕП у ватерполу "Будимпешта 2014." - Фото: РТРС
ЕП у ватерполу "Будимпешта 2014."Фото: РТРС

"Нема тајни између нас. Одлучиће хладна глава и боља концентрација у финишу сусрета. Не вјерујем да ће побједник бити познат прије саме завршнице меча. Знам све шутере Црне Горе, али то ништа не значи, такви мајстори увијек знају да пронађу пут", рекао је голман Гојко Пијетловић, који сматра да Црногорци имају квалитет да освоје првенство.

"Мало смо уморни од мечева у јакој групи и у четвртфиналу, а са Црном Гором смо одиграли много узбудљивих и неизвјесних утакмица. Међутим, не оптерећује нас пораз од њих на прошлогодишњем свјетском првенству у Барселони. Довољно смо искусни да се на то не обазиремо", поручио је Пијетловић.

Никола Рађен је нагласио неопходност да екипа првенствено гледа себе и како да буде још боља.

"Из меча у меч подижемо форму, сигуран сам да смо у стању да дамо максимум. Радује ме што форма иде узлазном линијом у свим сегментима. Одлучиће нијансе, овакви мечеви су на нож, пресуђују мотивација и концентрација", истакао је Рађен.
 Капитен црногорске репрезентације Никола Јановић оцијенио је да Србија има најјачи тим на континенталном шампионату, али да он и саиграчи имају снагу да побјеђују велике ривале.

"Сигурно нас очекује тежак меч, и пре првенства казали смо да је Србија главни фаворит. На свим мјестима одлично су покривени. С друге стране, стари смо знанци. Одиграли смо много мечева до сада и биће то право полуфинале", рекао је Јановић.

Он је додао да Црна Гора има своје адуте и да игра одлично.

"Ипак, овај дуел одлучиће психолошка стабилност, коју једна или друга екипа буду имале у датом тренутку. Пошто су обе селекције одиграле много важних утакмица, вјерујем да ће одбрана и инспирација појединца ријешити побједника", закључио је Јановић.

Полуфинална утакмица првенства Европе између ватерполиста Србије и Црне Горе игра се вечерас у Будимпешти од 20.30 сати, а у другом полуфиналу од 19 сати састају се Италија и домаћин Мађарска.