latinica  ћирилица
25/07/2014 |  09:13 | Аутор: РТРС

Клизиште би могло донијети велике невоље Бочцу

Обилне кише протеклих дана поново су покренуле клизиште на магистралном путу М16 Бањалука - Јајце у насељу Бочац тридесетак километара од Бањалуке, а мјештани овог мјеста и околних страхују да ће опет бити одсјечени од града, јер се клизиште налази у непосредној близини пута.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Бочац, Далибор Тривуновић, рекао је да је клизиште стално активно и да су одрони све чешћи.
Код клизишта се увијек налази по једна екипа, у случају да се земља обруши, да би могли на вријеме обуставити саобраћај и уклонити земљу - рекао је Тривуновић. Мјештани Бочца и околних села страхују  да клизиште поново не затрпа пут и тако им блокира главну путну комуникацију са Бањалуком.
Након поплава пут нам је био затворен више од десет дана, тако да смо морали на посао ићи заобилазним путевима који су скоро дупло дужи - казали су мјештани.
Из предузећа "Путеви РС" кажу да је у току израда пројектно-техничке документације за трајно рјешење овог проблема.
На магистралном путу М16, на дионици Карановац - Црна Ријека, на 23. километру од града у вријеме мајских поплава активирало се клизиште у висини од око 200 метара изнад овог магистралног пута.