latinica  ћирилица
25/07/2014 |  12:43 | Аутор: ТАНЈУГ

ЕУ: "Трећа фаза" санкција Русији крајем јула

Министри иностраних послова Европске уније затражили су данас од Европске комисије да сачини текст закона о увођењу секторских санкција Русији, али за сада није постигнут коначан договор о њиховом увођењу, изјавио је данас неименовани европски дипломата.

Како је пренио Ројтерс, неименовани европски дипломата је рекао да ће током наредне недjеље бити одржани нови разговори о увођењу санкција у сектору руске економије, познатим у бриселском жаргону као "трећа фаза" санкција.
 ЕК је предложила да се Русији забрани приступ европским финансијсиким тржиштима и уведу санкције у секторима одбране и енергетике.
 Неименовани извор из ЕУ је јуче изјавио да њемачка влада вјерује да би Европска унија до краја јула могла да уведе санкције Русији у економском сектору, уколико Москва брзо не предузме мјере за смиривање ситуације на истоку Украјине.
 Њемачки званичник у Бриселу, такође, рекао да је Берлин прије за то да се санкције Русији временски ограниче, јер би то пружило могућност враћања међусобних односа у нормалу, рекао је неименовни извор из ЕУ.
 Неименовани њемачки званичник је рекао и да би "прелазак на фазу три санкција требало да буде спроведен без проблема и да се може очекивати до краја мјесеца".