latinica  ћирилица
25/07/2014 |  16:32 | Аутор: РТРС

Честитке поводом Рамазанског Бајрама

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку реису-л-улеми Хусеину еф. Кавазовићу, муфтији бањалучком Осману еф. Козлићу и свим грађанима исламске вјероисповијести, поводом завршетка мјесеца Рамазана и почетка празника Рамазанског Бајрама.

Нека овај велики празник свима који га славе донесе задовољство и радост, те да у складу са основним приципима ваше религије, настави да шири дух међусобног уважавања и толеранције“, наводи се у честитки предсједника Републике.
Честитку је упутио и предсједник Парламента Српске, Игор Радојичић. "Нека овај празник свима вама донесе мир и срећу на путу изградње добрих међурелигијских односа у Републици Српској и БиХ", наводи се у честитки.

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је данас, у своје и у име Владе Српске, Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијствима, имамима и свим муслиманима у БиХ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић упутио је поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу и муслиманима у БиХ и дијаспори честитку поводом наступајућег Рамазанског бајрама.

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић је поводом Рамазанског бајрама упутио Кавазовићу и свим грађанима исламске вјероисповиједи у БиХ, саопштено је из Предсједништва.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда честитао је предстојећи Рамазански Бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу и свим муслиманима у БиХ и иностранству.
"Божанска мудрост налаже да живимо једни поред других и једни са другима и да добросусједска толеранција, међусобна солидарност и узајамно поштовање свима донесе благостање, срећу и мир", наводи се, између осталог, у честитки Беванде.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић је упутио је честитку свим муслиманима у БиХ и пожелио да радост празника да ојача истинске људске вриједности, као и поштовање и разумијевање међу свим људима добре воље.

Премијер Федерације БиХ Нермин Никшић упутио је грађанима БиХ исламске вјероисповијести честитку поводом Рамазанског Бајрама, уз најсрдачније жеље да наступајуће презнике проведу у добром здрављу и расположењу у кругу најближих.

"Увјеравам вас да ћемо заједнички изградити још бољу и срећнију будућност какву наши људи заслужују, као и генерације које тек стасавају", истакао је Никшић.

Муслимански вјерници у понедјељак, 28. јула, обиљежавају први дан Рамазанског Бајрама.