latinica  ћирилица
25/07/2014 |  18:41 | Аутор: СРНА

Клинички центар од данас Универзитетска болница

Промјена назива Клиничког центра Бањалука у Универзитетску болницу Бањалука је искључиво техничке природе која ни у једном сегменту не мијења постојећи статус установе и њених запослених.

Ничим се не доводи у питање постојање Универзитетско-клиничког центра Бањалука, његове организационе структуре, те дјелатности које пружа грађанима, студентима медицине, специјализантима и институцијама Републике Српске, наводи се у заједничком саопштењу Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Клиничког центра Бањалука.

У саопштењу се појашњава да су се, према Закону о здравственој заштити, све болнице у Републици Српској требале регистровати као болнице првог, другог, трећег и четвртог нивоа, што је у складу са свјетским и европским стандардима.

"Због потребе регистрације у суду и потписа овлаштеног лица користи се номенклатура Универзитетска болница Бањалука, док се за све остале потребе, а у складу са приједлозима измјена и допуна Закона о здравственој заштити, а уз пуну сагласност ресорног министарства, користи потпуна постојећа организациона структура", додаје се у саопштењу.