latinica  ћирилица
25/07/2014 |  21:39 | Аутор: Независне

Ухапшен пословођа у Унско-санским шумама

СИПА је у наставку акције "Коверта" ухапсила Фахрудина Сирћу, пословођу ШПД Унско-санске шуме у Босанском Петровцу.
СИПА - хапшење - Фото: СРНА
СИПА - хапшењеФото: СРНА

Сирћо је осумњичен за организовани криминал, злоупотребу положаја, противзаконито посредовање и примање мита. Из СИПА су, наводећи иницијале, казали да је током хапшења Сирће претресено неколико објеката у Петровцу.

Извор "Независних" рекао је да је Сирћо умијешан у малверзације у вези с узимањем новца од приправника и власника пилана како би добили дозволу приликом сјече шуме.

Због ових малверзација, 11. јуна ухапшен је Ђевад Муслимовић, директор ШПД Унско-санске шуме и његов возач Хајрудин Пехливановић. Два дана раније ухапшен је и Енес Карић, замјеник управника Шумарије Сана, код којег су припадници СИПА пронашли 20.000 КМ - обиљежених новчаница, а које је добио од једног бихаћког власника пилане.

Наводно, није се могао добити шумски одјел за сјечу без подмићивања, у шумама Унско-санског кантона.

У овој акцији 25. јуна због спречавања доказивања и утицаја на свједоке ухапшен је и Есад Мешић, шумар из Петровца. Он је сувласник пилане у Петровцу и ради као шумар у шумама УСК. Након хапшења директора ових шума он је наводно утицао на свједоке у циљу спречавања доказивања корупције и малверзација.