latinica  ћирилица
26/07/2014 |  16:27 | Аутор: СРНА

Подјела посљедњег контингента службених возила полицији

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић данас је у бази Специјалне јединице полиције у Трну уручио кључеве нова 63 службена аутомобила која су набављена за потребе Министарства.
Трн: служена возила за потребе Специјалне јединице полиције - Фото: СРНА
Трн: служена возила за потребе Специјалне јединице полицијеФото: СРНА

Нова обиљежена службена возила "форд" преузели су представници центара јавне безбједности Бањалука, Приједор, Добој, Бијељина, Источно Сарајево и Требиње, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Ријеч је о посљедњем контингенту нових возила чија је набавка реализована у оквиру програма осавремењивања возног парка МУП-а Републике Српске.

Одлуком Владе о дугорочном задуживању Републике Српске за потребе МУП-а, коју је усвојила Народна скупштина, одобрено је 15 милиона КМ за финансирање капиталних инвестиција, односно опремања у МУП-у Српске.

Од одобрених средстава, 13,5 милиона КМ намијењено је за куповину укупно 398 различитих возила и специјалне опреме за возила - свјетлосна и звучна сигнализација, опрема за мотористе, заштитне мреже за специјална возила и слично.

Покретањем процедуре набавке возила и опреме за возила Министарство је израдило и нови Правилник о начину обиљежавања службених возила, којим је предвиђено да нова возила буду обиљежена модерно и препознатљиво.