latinica  ћирилица
26/07/2014 |  21:07 | Аутор: Агенције

"Крвава ријека" у Кини

Једна ријека у источној Кини осванула је у четвртак ујутро у крваво црвеној боји, преносе кинески медији.

Становнике кинеске провинције Цејанг у четвртак ујутро дочекао је апокалиптичан призор - у граду Wензхоу ријека је попримила боју крви.

Прије него што су становници Wензхоа видјели крваво црвену ријеку, осјетили су врло чудан мирис. Око 5 сати ујутро по локалном времену ријека је још била савршено бистра и нормална, а само сат времена након тога, доживјела је 'крваву' метаморфозу, преноси ABC News.

Поцрвенила ријека у Кини

 

"Становници су рекли да је ријека текла нормално до пет ујутро, а почела је да црвени око шест сати. Веома брзо се претворила у крваво црвену ријеку", преноси радио "Чајна интернешенел".

 

Поцрвенила ријека у Кини - Вода у боци извађена из ријеке

 

Иницијална инспекција Канцеларије за заштиту човјекове околине града Wензоа, није одмах могла открити узрок промјене боје ријеке, али сумњају да је неко одбацио умјетно бојило у ријеку, рачунајући да због тешких оборина и тајфуна дан прије, нико неће примијетити промјену боје воде.

Уз ријеку су бројне творнице, међу којима и творница за бојење хране, текстилна творница и творница папира. Упркос непријатном догађају, становништво је открило да рибе боље гризу због тога.

 

Кина: Ријека је текла нормално до 4 часа ујутро а онда се претворила у крваво црвену боју

 

Случајеви крвавих ријека без научног објашњења врло су чести у протекле двије године. Људи у чуду и са страхом проматрају ријеке и једино с чиме то могу повезати је књига Откровења у којој су крваве воде свијета најављене као један од знакова доласка Звијери, али и другог доласка Исуса Христа.