latinica  ћирилица
27/07/2014 |  08:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Србија брани титулу Европског шампиона; Пренос на РТРС

Ватерполисти Србије вечерас ће у финалу првенства Европе у Будимпешти с Мађарском покушати да одбране титулу континенталног првака. Директно на програму РТРС
ЕП у ватерполу "Будимпешта 2014." - Фото: РТРС
ЕП у ватерполу "Будимпешта 2014."Фото: РТРС

Ватерполисти Србије вечерас ће у финалу првенства Европе у Будимпешти с Мађарском покушати да одбране титулу континенталног првака и изненаде домаћина који важи за главног фаворита турнира.

Репрезентативац Србије Слободан Никић рекао је да у финалу нема фаворита и додао да кључ утакмице лежи у одбрани његовог тима.

"Мађари су под већим притиском, а пут до победе је игра у одбрани. Прошли смо пакао у групи, али тако изгледа мора када се иде у финале. Ово је најбоље организован турнир, земља ватерпола, финале. Можда нам предстоји најбоља утакмица у последњих 15 година. Шансе су подједнаке", рекао је Никић.

Србија и Мађарска су већ играле у првој фази шампионата и тада је домаћин побиједио са 8:6.

Интересовање за финале у Будимпешти је огромно, а генерални секретар ВС Немања Маријан рекао је да савез нема довољно улазница за све навијаче који би жељели да прате меч.

"Свесни смо жеље наших навијача, али савез нема довољно улазница да свима изађе у сусрет. Одређени добијени контигент је већ подељен, а тешко је веровати да ћемо добити још неке улазнице", рекао је Маријан.

Финале Европског првенства између Србије и Мађарске игра се од 20.30 у Будимпешти.

У утакмици за треће мјесто састаће се Црна Гора и Италија, од 18 часова и 30 минута.

Телевизија Републике Српске преносиће оба сусрета.