latinica  ћирилица
27/07/2014 |  21:12 | Аутор: СРНА

Завршено "Љето на Врбасу"

Ватерполо утакмицом, те тркама кајак и дајак чамцима у Бањалуци данас је завршена 61. манифестација "Љето на Врбасу".

Самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији Бањалука Зоран Санковић рекао је Срни да је данашњи програм успјешно реализован, упркос лошем времену.

Ватерполо утакмица, која је одржана у ријеци Врбас испод тврђаве Кастел између клубова "Борац фортуна" и "Ветерана Инцел" завршена је побједом "Борца" 5:2.

У трци кајак чамаца прво мјесто заузео је Душан Мачкић, друго Марија Мичић, а треће Олга Бабић.

Трка дајак чамаца одржана је у три категорије - прво мјесто међу јуниорима заузео је Предраг Ружичић, међу ветеранима Златко Кивач, а међу сениорима Андреј Замоло.

"Трка сениора је дужине укупно око пет километара, коју су такмичари прошли за око 30 минута, што говори у каквој форми су сениори", рекао Санковић и додао да је награду за најљепши дајак чамац добио Хусеин Љубовић.

Манифестација "Љето на Врбасу" почела је 13. јула, када су одржани традиционални скокови "Врбаска ласта" са бањалучког градског моста, а такмичило се око 20 најбољих скакача из Републике Српске, БиХ и региона. Тог дана одржано је, између осталог, такмичење у припремању котлића, спортском риболову, те забавни програм.

Ово је једна од најстаријих манифестација у БиХ, коју су први пут 1953. године организовали чланови "Клуба академичара Бањалука", а тада се звала "Карневал на Врбасу".