latinica  ћирилица
28/07/2014 |  11:15 | Аутор: РТРС

Хоће ли Добојлије дочекати зиму уз хладне радијаторе ?

Хоће ли Добојлије дочекати зиму уз хладне радијаторе још је неизвјесно. Извјесно је само да су мајске поплаве на топлани у ДОбоју направиле штету око 4 милиона марака. Сао за приоритетне радове на главном водоводу потребно је 700.000 КМ:

Главни вреловод претрпио је највећа оштећења. Од постројења Топлане до ријеке Босне треба поставити око 400 метара цијеви . Радови би требало да почну 1.августа и трајаће два мјесеца.

"Без тога тренутно топлана нема спој с градом. Мораће се поптуно нови цјевовод урадити", рекао је Здравко Петровић,  в.д.директора Градске топлане у Добоју.

Око 8.000 корисника зависи од градског гријања. Грађани се прибојавају најгорег- да зиму не дочекају са хладним радијаторима. Већ размишљају како да се снађу.

Топлана тренутно нема новац за санирање штете. Рачунају и на наплату потраживања за услуге гријања која достижу 6 милиона марака. Највише им дугују буџетски корисници.

У каквом су стању остале инсталације за гријање у граду и подстанице које су биле под водом знаће се тек када се оспособи вреловод.