latinica  ћирилица
28/07/2014 |  11:52 | Аутор: Б92

"Орлићи" играју за финале

Омладинска фудбалска репрезентација Србије састаје се данас у полуфиналу првенства Европе са селекцијом Португала.

Млади фудбалери Србије (играчи до 19 година), који на шампионату у Мађарској бране титулу, у полуфинале су прошли као другопласирани из Б групе, иза Њемачке, док су Португалци били супериорни у А групи.

"Олакшавајућа околност је да смо већ обезбиједили пласман на Свјетско првенство сљедеће године на Новом Зеланду. Сада почиње плеј оф, гдје једино побједом настављамо такмичење. Португал је изузетно јака екипа, уз Њемачка најквалитетнија на турниру. Покушаћемо да будемо чврсти, снажни и одлучни. Неопходно је да имамо фантастичан однос према задацима и захтјевима и да играмо са страшћу и срцем до посљедњег судијског звиждука", рекао је Пауновић уочи меча.

Национални тим Србије, који је у овом узрасту тријумфовао прошле године на континенталном првенству у Литванији, у дуел са Португалцима улази ослабљен без повријеђеног Данила Пантића, али се у састав враћа капитен Немања Максимовић, који је одрадио суспензију.

Стријелац побједоносног гола против Бугарске Станиша Мандић рекао је да он и саиграчи респектују тим Португала, али да вјерују у сопствене могућности.

"Обје селекције су показале квалитет у дасадашњем дијелу такмичења и заслужиле су да се боре за улазак у финале. Очекујем добру утакмицу, јер Португал има фудбалску традицију, а ми смо, ипак, актуелни прваци Европе. Против Њемачке смо показали снагу и ако то поновимо против Португала, можемо у финале", закључио је Мандић.

Полуфинална утакмица европског првенства између омладинаца Србије и Португала игра се вечерас у Фелчуту, поред Будимпеште. У другом полуфиналу, састају се Њемачка и Аустрија.