latinica  ћирилица
28/07/2014 |  19:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Ватерполисти на пријему код предсједника Николића

Предсједник Србије Томислав Николић примио је данас ватерполо репрезентативце и још једном им честитао на одбрани титуле првака Европе.
Ватерполисти на пријему код предсједника Николића - Фото: ТАНЈУГ
Ватерполисти на пријему код предсједника НиколићаФото: ТАНЈУГ

"Оно што сте показали у полуфиналу и финалу представља вашу праву карактеристику. Већ на 2:0 било је јасно да Мађарима нема повратка и да испред себе имају праву спортску машину. Мађарски предсједник  честитао ми је још на на полувремену, већ тада се видјело да сте бољи од њих на сваком дијелу базена", изјавио је Николић.
 Он је додао да је сада "наш задатак да вас спремамо за оно што нас чека за двије године", с обзиром да је Београд домаћин наредног континенталног шампионата 2016.
 "Зато сам прихватио да будем ваш покровитељ, не само за то, предстојеће првенство, већ за сва наредна такмичења. Већ смо се обратили неким фирмама које могу да помогну. Ви заслужујете све што вам Србија даје, испунили сте наша срца радошћу. Нека се и остали спортисти угледају на вас", поручио је предсједник Србије и нагласио да је национални тим у финалу побиједио репрезентацију земље којој је ватерполо спорт број један.
 "У тој земљи вас познају, а знају и наше бивше играче, па су тако прилазили Вањи Удовичићу на улици у Будимпешти. У Мађарској све знају о ватерполу, само не како да га играју боље од вас", казао је Николић.
 Капитен српских ватерполиста Живко Гоцић захвалио је предсједнику државе на подршци.
 "Веома смо поносни што смо овдје. Част ми је да сам капитен оваквој екипи, мислим да смо на прави начин представљали наш ватерполо и Србију", рекао је Гоцић.
 Предсједник Ватерполо савеза  Србије Милорад Кривокапић навео је да му је част што је "предсједник оваквим момцима".
 "Вјерујем да ће још много година да владају свјетским ватерполом. Наш циљ је злато на Олимпијским играма у Рију и зато сада тражимо помоћ. Помозите онима који то заиста заслужују", рекао је Кривокапић.
 Свечани дочек ватерполиста Србије биће одржан сутра у 14 сати на традиционалном месту испред Старог двора, а након тога стручни штаб и руководство ВСС примиће градоначелник Београда Синиша Мали и честитати им на великом успјеху.