latinica  ћирилица
29/07/2014 |  08:57 | Аутор: Агенције

"Орлићи" без финала, али Пауновић поносан на играче

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Вељко Пауновић није разочаран послије синоћне елиминације од Португала у полуфиналу Европског првенства у Мађарској.
ЕП - млада репрезентација Србије без финала - Фото: B92
ЕП - млада репрезентација Србије без финалаФото: B92

- Презадовољан сам односом мојих играча према обавезама и начину игре на цијелом првенству. Ово је нешто најљепше што ми се десило у фудбалу, а пуно сам прошао у играчкој каријери. Момци су били сјајни, захваљујем им се за све што су урадили током цијелог циклуса - рекао је Пауновић.

"Орлићи" нису успјели да одбране шампионски пехар освојен прошле године, јер су Португалци овога пута били успјешнији у извођењну пенала, послије утакмице без голова и након продужетака.

- Вјерујем да јавност у Србији може да буде поносна на њихове игре. Нисмо успјели против одличних Португалаца. Утакмица је била изједначена, а оба тима су се смјењивала у посједу лопте. Након пенал рулета, смогли смо снаге да честитамо противнику - додао је Пауновић.

Селектор је истакао да је српска селекција састављена од три генерације играча (1995,1996,1997):"Направили смо много, први пут у историји Србије смо се пласирали на Свјетско првенство за играче до 20 година. Направили смо модел, који треба слиједити. Превасходни циљ у млађим селекцијама је стварање играча за А национални тим, а ови играчи су на правом путу да то и постану. Имали смо велику подршку директора, али и цијелог Фудбалског савеза Србије", закључио је селектор.