latinica  ћирилица
29/07/2014 |  09:13 | Аутор: Независне

Полицајац представу доживио као стварност!

Мало је ко могао и да наслути да ће представа на отвореном на Тргу српских бораца у Прњавору, са темом насиље у породици, до суза засмијати многобројне гледаоце. А поготово да ће бити прекинута – и то интервенцијом полиције!

Као гром из ведра неба, "завјеса је пала" када је необавјештени, али ревносни полицајац Н. К. дотрчао, прескочио заштитну ограду и окомио се на запрепашћеног глумца, увјерен да он заиста има намјеру да одсјече косу и "шакета" своју непослушну супругу.

- Стани! Глума је! Пусти га! Представа је! - повици су присебних гледалаца, са трибина и из баште околних кафића, који су спасили 20-годишњег Алдина Фафуловића, члана аматерске глумачке екипе из Витеза.

Новосађанин Саша Денић, координатор представе Форум театра из Витеза, објашњава у изјави за "Новости" да је тамошње удружење "Млади Роми" изводило представу "Реци НЕ насиљу у породици".

По сценарију, објесни супруг се, због "фејсбучења", окомио на супругу, иначе, мајку њихово троје дјеце, домаћицу која је, заправо, на интернету обављала консултације у вези с пројектима за невладину организацију.

- Осим псовки и симулираних удараца, полицајца су вјероватно збуниле маказе којима је, по сценарију, муж насилник имао намјеру да одсјече косу супрузи - каже Денић.

- На то је, на опште изненађење, униформисани полицајац улетио међу глумце и окомио се на глумца супруга. Сви смо били затечени. Срећом, даље неугодности спасили су га повици публике - додао је он.

Полицајца је, по многима, понијела маса људи која је, чувши громогласне и сочне псовке, погрдне повике и ударце, похрлила на поприште "сукоба".

- Био сам шокиран и понајмање сам очекивао интервенцију полиције. Поготово кад ми је полицајац прилазио пријетећи ријечима: "Одбиј, стани, шта ти је? Чујеш ли ти мене?!" - рекао је Алдин, умало ухапшени глумац.

Међу онима који су из публике довикивали "Представа је", био је и Жељко Јокић, један од старјешина прњаворске полиције.

- Прибојао сам се да глумца не смота и веже, односно стави му лисице на руке - искрено каже Јокић.
- Ипак, мора се признати да је полицајац муњевито реаговао.

Многи од присутних су се буквално покочили од смијеха када су се увјерили да интервенција полицајца није била саставни дио представе.