latinica  ћирилица
29/07/2014 |  16:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Лондонски Геркин на продају за 650 милиона фунти

Један од најпрепознатљивијих симбола Лондона, пословни торањ "Геркин", понуђен је на продају за око 650 милиона фунти (820 милиона евра), након што је стављен под принудну управу.

Фирме за продају некретнина "Савилс"  и "Делојт рил естејт" добиле су налог да продају зграду високу 41 спрат у финансијском дистрикту Лондона, пренијела је агенција Франс прес.
 Зграда која изгледа као стаклени краставац  у власништву је њемачке фирме за трговину некретнинама ИВГ имобилиен, која је, фрустрирана неуспјешним покушајима да реструктурише дуговања, 24. априла увела принудну управу, доводећи "Савилс" и "Делојт".
 "Геркин" је изграђен 2004. као сједиште реосигуравајуће куће Свис ре, која је зграду продала ИВГ имобилиену 2007. за 600 милиона фунти.
 "Савилс" наводи да очекује велику тражњу са свих страна свијета, уз очекивање да ће зграда бити продата до краја године.
 "Ова некретнина привући ће низ домаћих и иностраних инвеститора, она је најпознатији торањ на лоднонском небу", навео је предсједник инвестиционог одјељења "Делојта" Џејми Оли.