latinica  ћирилица
30/07/2014 |  08:14 | Аутор: РТРС

Полиција интензивно трага за убицама

Полиција и даље интензивно трага за убицама шездесетдвогодишњег Мухарема Балића и четрдесетосмогодишњег Алмира Реџића, који су убијени у угоститељском објекту у Трнопољу код Приједора.

У Центру јавне безбједности Приједор потврђено је за РТРС да су привели више лица, која су изведена на полиграфско испитивање и да се сужава број осумњичених. За сада није познато шта би могао да буде мотив двоструког убиства, иако је досадашња истрага показала да је искључено користољубље и сукоб на националној основи.

"Циљ је једнак- лишење слободе, идентификовање лица и извођење пред лице правде. Напомињем да су се у претходном периоду дешавала иста или слична убиства у другим градовима Републике Српске, гдје су оштећени били мулсиманске или хрватске националности. На исти начин смо били под притиском медија, политичких странака на извршиоце овог кривичног дјела, под сумњом да је мотивисано националним или вјерским побудама. Након тога су исти идентификовани, те је утврђено да се ради о извршиоцима исте вјере. Према томе, апелујем на све грађане, на све медије, на све политичке структуре, да на минимум спусте тензије, што мање притиске на рад полиције и тужилаштва, а заједнички нам је циљ расвјетљавање овог кривичног дјела", рекао је Радомир Дукић, начелник Сектора крим-полиције у Приједору. 

Дукић је на конференцији за новинаре у Приједору рекао да ће током дана бити извршени претреси и приведен већи број лица. У Бањалуци ће данас бити обављена и обдукција тијела убијених.

Осим прес конференције полиције, конференцију за новинаре су одржали Бехзад Чиркин и Сенад Братић,народни посланици у Народној скупштини Републике Српске,као и градски одборник Неџад Бешић. Изнијети су опречни ставови и исказано неповјерење према полицији Српске упућен је захтјев министру МУП-а Радиславу Јовичићу да се што прије нађе починилац двоструког убиства.

Полиција апелује да се не мијешају национални интереси и политика,јер се тиме како је речено омета истрага. 

Подсјећамо, Ирхан Реџић, власник угоститељског објекта "Сан" у Трнопољу затекао је два мртва тијела у свом објекту, те је случај одмах пријавио полицији.

Према расположивим информацијама, власник локала је око 22.00 часа отишао, Балићу и Реџићу оставио је кључ и рекао им да закључају локал када буду хтјели отићи, а кључ убаце на мјесто које им је назначио, да су у моменту његовог одласка из локала њих двојица остали сами, те да је након нешто више од сат времена чуо два рафала, а потом затекао на поду кафане њихова беживотна тијела.