latinica  ћирилица
30/07/2014 |  08:30 | Аутор: РТРС

Магла на подручју Приједора, Бањалуке и Фоче

На већини путних праваца у Републици Српској возила саобраћају без застоја и посебних ограничења, док густа магла смањује видљивост на подручју Приједора, Бањалуке и Фоче.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

Из Ауто-мото савеза Српске упозоравају возаче на учестале одроне и мокре коловозе на појединим дионицама.

На дионици регионалног пута Кнежево - Турбе, због већег одрона путничка возила саобраћају отежано, уз сопствену одговорност, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због опасности од одрона и даље је у прекиду саобраћај на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, а путничка возила могу да користе регионални пут Добро Поље - Јажићи - Јелашица - Миљевина, док остала возила користе магистрални пут преко Рогатице и Горажда.

Возила и даље не саобраћају на регионалном путу Лопаре - Горња Тузла, у мјесту Веселиновац.

На дионици регионалног пута Зелени Јадар - Сребреница због деминирања терена долази до повремених получасовних обустава саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова.

Због реконструкције коловоза, на дијелу магистралног пута Цапарде - Каракај возила саобраћају једном траком, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Саобраћај се једном коловозном траком одвија на магистралним путевима Клашнице - Прњавор у Чардачанима, Шепак - Хан Поглед, те на регионалним Коњевић Поље - Факовићи -Скелани, Тишча - Цапарде и Љубовијски мост - Дрињача.

Због радова на систему наплате путарине на аутопуту Клашнице - Чатрња, у мјесту Јакуповци, возила на мјесту извођења радова саобраћају једном коловозном траком.

У току је извођење радова на магистралном путу Бањалука - Јајце, дионица Карановац - Црна Ријека и на регионалном путу Карановац - Митровићи због чега је измијењен режим саобраћаја од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја и то тако да ће се данас петнаестоминутне обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час од 7.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Србац - ентитетска граница /Криж/, у мјесту Вијака, општина Прњавор измијењен је режим саобраћаја због радова на изградњи аутопута Бањалука - Добој.

Једном коловозном траком, наизмјенично се саобраћа на регионалном путу Братунац - Факовићи, а због активираних клизишта једном траком саобраћа се на дионицама регионалних путева Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

Због одрона обустављен је саобраћај за све категорије возила на дионици регионалног пута Подградци - Мраковица, дионица која од Градишке води према Козари.

На дионици регионалног пута Горња Вијака - Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима преко пет тоне укупне масе и висине веће од 3,5 метра, док је на путу Брод на Дрини - Шћепан Поље саобраћај забрањен за теретна возила изнад 12 тона.

На Граничном прелазу Дољани појачан је промет возила, а на излазу из БиХ чека се до 60 минута, док на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

Возачима који се крећу према Макарској ривијери или сјеверније савјетује се да користе граничне прелазе Звирићи, Бијача, Црвени Грм, Горица или Ораховље, док се онима који путују према Дубровачкој регији препоручује кориштење граничних прелаза Чепикуће или Иваница.