latinica  ћирилица
30/07/2014 |  08:42 | Аутор: РТРС

Препродаја платних картица представља злоупотребу

Министарство унутрашњих послова Републике Српске упозорава грађане да препродаја платних картица по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске представља злоупотребу и да ће такви случајеви бити процесуирани.

Портпарол МУП-а Српске Мирна Шоја рекла је да Управа криминалистичке полиције већ врши одређене провјере поводом информација да је било одређених злоупотреба ових картица.

"С обзиром да је платна картица намијењена грађанима који су у катастрофалним поплавама претрпјели штету у домаћинствима и гласи на име корисника, па је и приликом плаћања картиcom неопходан његов лични потпис, није могуће да је користи било које друго лице", рекла је Шоја.

Данас подјела картица у Теслићу и Добоју

Подјела платних картица по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске биће настављена данас за становнике општине Теслић и града Добоја, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Почетак подјеле платних картица за становнике Теслића предвиђен је за 16.30 часова у сали Скупштине општине Теслић.

Подјела платних картица за грађане Добоја биће вршена на двије локације - на Рукометном стадиону са почетком у 11.00 часова и у Доњој Пакленици са почетком у 14.00 часова.