latinica  ћирилица
30/07/2014 |  10:01 | Аутор: Б92

Стенфорд: Ивановићева боља од Лисицки

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се рано јутрос у друго коло турнира у Стенфорду, побједом над Сабине Лисицки у два сета.
Ана Ивановић - Фото: Getty Images
Ана ИвановићФото: Getty Images

Ивановићева је побиједила са 7:6, 6:1, али ће тај меч остати упамћен по томе што је Лисицки одсервирала најбржи сервис. Она је упутила лопту брзином од 210,8 километара на сат, што је најбржи сервис у историји женског тениса. Ивановићева је чак успјела да узврати, али је њен ритерн завршио замало у ауту.

Ана је нешто слабије отворила меч против Њемице, која јој је веома рано одузела сервис. Ипак, Ивановићева је успјела да се консолидује, средином сета врати изгубљено и избори тај брејк. Ту је показала да полако напредује на менталном плану, изгубила је само један поен на свој сервис, а направила чак четири мини брејка и добила први сет. Тада је потпуно преломила меч и, иако је Лисицки направила брејк на самом старту другог дела игре, видјело се да није спремна за преокрет. Ана је везала шест гемова и пласирала се у наредну рунду. То је уједно био и реванш српске тенисерке за пораз од Лисицки у осмини финала Вимблдона.

Противница Ане Ивановић у другом колу биће млада Керол Жао из Канаде. 

Наградни фонд на турниру у Стенфорду износи 710.000 долара, од чега ће 120.000 припасти побједници.

Ана Ивановић постављена је за петог, а Американка Серена Вилијамс за првог носиоца.