latinica  ћирилица
30/07/2014 |  18:58 | Аутор: Russia Today

Москва разочарана што ЕУ не може да дјелује независно

Москва је разочарана немогућношћу ЕУ да на међународном плану дјелује независно од диктата Вашингтона, саопштило је руско министарство спољних послова реагујући на нови сет санкција ЕУ, преноси Раша тудеј.

Срамно је што ЕУ, која је дуго трагала за јединственим гласом, сада говори у име Вашингтона и што је практично напустила основне европске вриједности, укључујући претпоставку невиности, навело је министарство у саопштењу, дан пошто су ЕУ усвојиле нову рунду економских санкција против Русије због украјинске кризе, преноси РТ.
 Усвајање нових антируских санкција ЕУ 29. јула демонстрира одсуство политичке воље Уније као и недостатак одлучности да ријеши украјинску кризу, саопштило је руско министарство иностраних послова.
 ЕУ која је састављена од 28 чланица наставља да "слијепо игнорише" разлоге који стоје иза трагичног развоја догађаја на југоистоку Украјине гдје на десетине цивила умиру сваког дана због војне операције Кијева, а стотине хиљада људи је било приморано да побјегне из земље, наводи се у саопштењу министарства, преноси РТ.