latinica  ћирилица
15/08/2014 |  08:02 | Аутор: РТРС

Данас привремена обустава на путу Добој-Тузла

Због извођења минерских радова данас ће привремено бити обустављен саобраћај код тунела према Станић Ријеци и на раскрсници прије тунела на путној дионици Добој - Тузла. Саораћај ће бити обустављен од 13.30 до 14.00 часова.

Из АМС наводе да ће сутра на путу Нови Град - Хашани бити одржани маратон и полумаратон "Стазама Бранка Ћопића".

Возачима се јутрос савјетује опрезнија вожња због клизавог коловоза у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ.

На дионицама у усјецима и поред камених косина из АМС скрећу пажњу на опасност од одрона и на измијењен режим саобраћаја на путевима на којима се са изводе радови. На магистралном путу Тузла-Бијељина због оштећења моста код мјеста Тобут прекинут је саобраћај. Путничка возила и мања теретна возила користе обилазни пут преко Тобута и Прибоја.

Саобраћај је обустављен и на регионалном путу Лопаре - Површнице, док на путном правцу Прибој - Лопаре - Мачковац - Пипери због оштећења моста у мјесту Јабланица саобраћају само путничка возила.

И даље је на снази забрана саобраћања на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, а aлтернативни правац је преко Рогатице и Горажда.

Једном траком саобраћа се на магистралном путу Јајце - Бањалука, у мјесту Лучина, Клашнице - Прњавор у Чардачанима, Цапарде - Каракај и Шепак - Хан Поглед, те на регионалном путу Бушлетић - Модрича у Осјечанима, Коњевић Поље - Факовићи - Скелани, Братунац - Факовићи, Тишћа - Цапарде и Љубовијски мост - Дрињача, Подградци - Мраковица, Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

На регионалном путу дионица Зелени Јадар - Сребреница због деминирања долази до повремених получасовних обустава од 8.00 до 16.00 часова. Предвиђено је да радови трају до 21. августа.

Због радова у оквиру пројекта система водоснабдијевања измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Бањалука - Јајце, дионица Карановац - Црна Ријека и регионалном путу Карановац - Митровићи.

Због изградње аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим одвијања саобраћаја у прњаворском мјесту Вијака. Предвиђено је да радови трају до 15. августа.

На дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године долазиће до обустава саобраћаја због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој.

И даље је забрањен саобраћај преко моста у мјесту Драгаловци на путу Горња Вијака два - Разбој за возила чија укупна маса прелази пет тона, а висина три и по метра, као и на магистралном путу Брод на Дрини - Шћепан Поље за теретна возила изнад 12 тона.

Успорено се саобраћа на магистралном путу Јајце - Црна Ријека, у мјесту Лучина, због санације клизишта, затим Тузла - Шићки Брод, Љубушки - Груде, Босанско Грахово - Ливно и Ростово - Нови Травник.

На граничном прелазу Дољани на излазу из БиХ чека се од 30 до 40 минута, док на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Ауто-мото савезу и данас очекују веће гужве на прелазу Дољани, па возачима који иду према Дубровачкој регији препоручују кориштење граничних прелаза Требимља - Чепикуће /Равно - Слано/ или Иваница /Требиње - Дубровник/.

Онима који се крећу према Макарској или сјеверније препорука је да користе прелазе Бијача, Црвени Грм, Звирићи, Горица или Ораховље.