latinica  ћирилица
15/08/2014 |  09:35 | Аутор: СРНА

Невесиње: Изложба "Фигуре у савременој умјетности"

У невесињској галерији Дома културе отворена је изложба слика "Фигуре у савременој умјетности" - Међународне ликовне колоније "Арт симпозијум Јахорина" на којој је представљено шест великих и десетак мањих формата, реализованих техником уље на платну познатих сликара.

Изложба дјела сликара Миливоја Унковића, Милоша Шобајића, Стефана Хаџиниколова, Марка Кусмука, Александра Прибићевића, Милорада Ћоровића и других отворена је у оквиру традиционалне спортско-културне и туристичке манифестације "Невесињска олимпијада 2014".

Отварајући изложбу оснивач и умјетнички руководилац "Арт симпозијума Јахорина" Лазо Савић рекао је да је ово друга изложба која је представљена невесињској публици, подсјећајући да су од оснивања 2003. године имали више од 60 изложби широм БиХ, а једна је организована и у Јапану.

- Прва изложба била је са мањим форматима гдје смо представили опус слика од 2003. до 2013. године. Ове године направили смо тематску изложбу о теми "Фигуре у савременој умјетности", коју смо увели 2010. године - навео је Савић.

Он је додао да је у оквиру Међународне ликовне колоније "Арт симпозијум Јахорина" прошло више од 250 умјетника из 20 земаља свијета који су у фундусу оставили више од 300 ликовних јединица.