latinica  ћирилица
15/08/2014 |  11:28 | Аутор: СРНА

Одликовање бораца љекарима и сестрама "Зотовића"

Представници општинске Борачке организације Пелагићево уручили су одликовање сестрама и љекарима Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Бањалуци, као знак захвалности за лијечење борачке поплуације.
Бањалука:"Др Мирослав Зотовић" одликовање запосленима - Фото: СРНА
Бањалука:"Др Мирослав Зотовић" одликовање запосленимаФото: СРНА

Предсједник ове оранизације Јован Ерлетић рекао је да је ријеч о одликовању највишег реда које може дати једна општинска Борачка организација.

- До сада смо на лијечењу у овој установи имали 18 бораца који су успјешно лијечени и који су нам донијели набоље вијести о овој установи, због чега смо одлуку да одамо признање и установи и запосленима - каже Ерлетић.

Шеф Одсјека Б Одјељења за неурорехабилитацију Драшко Пртина, који је са надзорном сестром у овом одсјеку Драгославом Бaлtа примио признање, рекао је да се на овом одјељењу најчешће лијече пацијенти послије можданог удара, којем је нарочито подложна борачка популација.

- Неуролошка терапија опоравка најчешће траје три седмице, некада и дуже, а имамо заиста добре резултате - рекао је Пртина.

Бaлта је истакла да признање припада свим медицинским сестрама и љекарима у Заводу за несебичан труд и бригу за пацијенате.