latinica  ћирилица
15/08/2014 |  12:34 | Аутор: СРНА

ДНС: Удвостручити број посланика на свим нивоима

Политика коју је ДНС водио од оснивања омогућила му је константан раст, а 2014. је прилика да достигне ниво да буде незаобилазан фактор у креирању свих политика, сматра генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић.
Приједор-ДНС - избори - Фото: СРНА
Приједор-ДНС - избориФото: СРНА

"Ми у ДНС-у смо потпуно спремни да понесемо одговорност у пуном капацитету и да наметнемо идеје за које сматрамо да ће грађанима Републике Српске и БиХ омогућити бољи живот или напоре да кренемо ка напретку на овим просторима", рекао је Родић на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је навео да се за 15 година ДНС изборио за мјесто на политичкој сцени, иако је увијек био оспораван, и то и од власти и од опозиције.

"Били смо увијек аутономни и своји. Чињеница да смо на посљедњим изборима освојили 65.000 гласова даје нам за право да вјерујемо да ће се тај стални раст и наставити. Бавићемо се собом и нећемо остати дужни другима који се буду бавили нама, али све на бази аргумената и чињеница", каже Родић.

Он је нагласио да ће ДНС покушати да грађане Републике Српске увјери да не страхују од онога што шире многе политичке странке само са циљем да остваре што бољи изборни резултат, а послије тога су онда могуће све коалиције између тих странака.

"ДНС се тиме неће бавити. Ми сматрамо да је доста било страхова на овим просторима. Политика мора бити у функцији заштите грађана, а не у развијању страха код грађана", истакао је Родић, који је и предсједник Централног изборног штаба ДНС-а.

Координатор медија тима ДНС-а Лејла Решић рекла је да је политика ДНС-а настала из народа и да је тако расла и стасавала и да је то политика бити што ближи грађанима и народу.

"Наша кампања и наше медијско представљање биће огледало наше политике. Медијски простор користићемо да представимо наше кандидате и нашу политику. Нећемо се бавити туђим кампањама, идејама, политикама и кандидатима", поручила је Решићева.

Она је додала да су све активности ДНС-а доступне на интернет страници www.днсрс.орг гдје грађани могу поставити и добити одговоре на питања која их интересују.

"На тај начин ћемо најбоље представити ДНС као што смо то радили свих претходних година бавећи се само својим политикама и својим кандидатима", појаснила је Решићева.

Портпарол ДНС-а Саша Гороња рекао је да је изборни циљ ДНС-а повећање броја посланика на свим нивома, и то са шест на 12 у Народној скупштини Републике Српске, са један на два у Парламентарној скупштини БиХ и двоструко више посланика у свим кантоналним скупштинама у Федерацији БиХ.

"Почетком септембра ДНС ће представити пропагандни материјал, а до 10. објавити централни билтен. Јавне трибине одржаћемо 12. септембра у Бијељини, 13. у Дрвару, 19. у Источном Новом Сарајеву, 26. у Требињу и Фочи, а 27. у Братунцу и Зворнику. За октобар су планирани јавни скупови 3. у Добоју, 4. у Модричи, 8. у Градишци, 9. у Бањалуци и 10. у Приједору", најавио је Гороња.

ДНС на изборе 12. октобра учествује у коалицији са СНСД-ом и СП-ом за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ, са Српском радикалном странком и Странком "Напредна Српска" за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ, а самостално за кантоналне скупштине.