latinica  ћирилица
15/08/2014 |  14:27 | Аутор: СРНА

Добој: Настава почиње у септембру

Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија рекао је да је задовољан динамиком реконструкције објеката основних и средњих школа у Добоју и да је оптимиста да ће у септембру почети настава, уз могућа кашњења.

Мутабџија је навео да постоји могућност да у неким објектима дође и до кашњења са почетком наставе, али и истакао да ће она свакако кренути током септембра.

- Постоје алтернативно рјешење за монтажне објекте када је ријеч о јавној установи предшколског образовања - истакао је Мутабџија, поручивши да су многа питања још отворена.

- УНДП је обезбиједио средства за санирање свих објеката, а УНИЦЕФ ће допремити потребне дидакртичке материјале и школски намјештај - изјавио је министар након састанка са замјеником градоначелника Драганом Василићем и представницима УНИЦЕФ-а и УНДП-а.

Мутабџија је рекао да ће представник Министарства у својству савјетника боравити у Добоју ради координације између невладиних организација и градске управе.

На новинарско питање са колико средстава је Влада Српске учествовала у санацији школских објеката, Мутабџија је рекао да су ти послови потпуно отворен процес и да ће јавност имати увида у пројектну документацију, изведбено стање и финансијску конструкцију свих објеката кои се реконструишу.