latinica  ћирилица
15/08/2014 |  18:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Радоњић: Долазак Вилијамса је добра вијест за нас

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је данас да је задовољан због доласка Маркуса Вилијамса и додао да вјерује да ће Американац испунити клупске амбиције у наредној сезони.

Вилијамс је са вицешампионом Србије потписао једногодишњи уговор, а прошле сезоне је био члан Локомотиве из Краснодара.

"То је јако добра вијест, а Вилијамс ће нам се прикључити сљедеће недјеље. Упражњено мјесто организатора игре било је веома комплексно за нас током читавог прелазног рока. Скаутирали смо велики број играча, разматрали смо много опција и на крају дошли до Вилијамса. Вјерујем да ће својим искуством и квалитетима помоћи да ова млада екипа буде још боља" рекао је Радоњић за клупски сајт.

Црвено-бели су данас отпутовали на другу фазу припрема на Златибор, а Радоњић на располагању има осам играча пошто су због репрезентативних обавеза одсутни Лука Митровић, Никола Калинић, Јака Блажич и Маик Цирбес, док ће се накнадно прикључити Чарлс Џенкинс и Вилијамс.

"Екипи смо прикључили Брану Ђукановића и Огњена Добрића из ФМП-а, као и Ђорђа Мајсторовића, некадашњег Звездиног јуниора који је прошле сезоне играо за Хелиос. О његовом статусу ћемо одлучивати тек по завршетку припрема. С обзиром да нам недостаје велики број играча на Златибору ће са нама тренирати и Вук Радивојевић, што ће нам омогућити да имамо оптималан број играча за неометан рад у кошаркашом дијелу", рекао је Радоњић.

Кошаркаши Звезде ће на Златибору бити до 29. августа, а у септембру их очекују јаке провјере на пријатељским турнирима у француском Милузу и Истанбулу.
Црвено-бели ће наредне сезоне играти у Групи Д Евролиге са Олимпијакосом, Валенсијом, Лаборалом, Галатасарајем и Нептунасом.