latinica  ћирилица
15/08/2014 |  19:01 | Аутор: РТРС

"Транспарентан рад Фонда солидарности РС"

Сваки грађанин Републике Српске на интернет страници Владе Републике Српске и страници www.obnovasrpske.org може да се увјери у транспарентност рада Фонда солидарности и процеса издавања електронских картица "Обнова Српске", саопштено је из СНСД-а.

"Средства Фонда солидарности троше се у складу с одлукама које донесе ово тијело, а у којем, између осталог, сједе бирани представници Српске демократске странке", наводе у СНСД-у.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица затражио је данас да Влада Српске саопшти колико је издато ваучера из Фонда солидарности Републике Српске за обнову од поплава и колико је средстава прикупљено у овом фонду.

Поновио је критике СДС-а на начин прикупљања средстава у буџету Српске за поплављене, оцијенивши да би опорезивање према висини примања било праведеније и ефикасније.

На интернет страници "Обнова Српске" објављено је данас да је Фонд солидарности за обнову Републике Српске дистрибуисао укупно 14.500 електронских платних картица грађанима којима су у мајским поплавама уништени стамбени објекти, а од наведеног броја тренутно је у употреби 12.500.

На рачуну за посебне намјене Министарства финансија, општем девизном рачуну и пеј-пал рачуну, за поплавама угрожена подручја и становништво, уплаћено је укупно 8.127.632 КМ.