latinica  ћирилица
15/08/2014 |  20:11 | Аутор: Б92

Ђорђевић: Најслабији смо на клупи

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да Трофеј Београда долази у право вријеме како би екипа подигла форму и спремно дочекала Свјетско првенство у Шпанији.

Први меч селекција Србије играју у суботу против репрезентације Аргентине, коју предводе Луис Скола, Пабло Приђони, Вaltер Херман и Андрес Ночиони.

"Момци су до сада имали изванредан однос према раду. Понашање је било беспрјекорно и нисмо имали ни најмањи проблем."

"Назнаке неких ствари које можемо да урадимо показали смо на претходним турнирима и жеља нам је да у припремном периоду имамо јаке утакмице јер само тако можемо спремни да дочекамо СП", рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре у Београдској арени.

"Аргентина је добар примјер односа играча према дресу земље. Имају наглашен патриотизам у свим спортовима, а посебно у кошарци. Биће ми част да водим екипу против некадашњег олимпијског побједника и са таквим играчима", казао је Ђорђевић.

Селектор Србије осврнуо се на добре партије екипе на турниру у француском Поу.

"Ниједна репрезентација која се спрема за велико такмичење не игра да изгуби. Ови момци имају жељу и знање да побјеђуују. Тријумфи нам доносе добру атмосферу у екипи. Имамо двије недјеље да побољшамо игру у нападу и одбрани. Покушаћемо да подигнемо физичку спрему, посебно када се преселимо у Вршац", истакао је он.

Ђорђевић је рекао да ће Милош Теодосић сигурно пропустити Трофеј Београда, а под знаком питања на овом такмичењу је и наступ капитена Ненада Крстића.

"Теодосић је јуче први пут изашао на терен послије повреде скочног зглоба и још није спреман. Биће са екипом у Вршцу и тада ћемо видјети колико можемо да се ослонимо на њега. Крстић је у тренажном процесу, одрадио је тренинг са екипом али још није 100 одсто спреман. Повреда Недовића је деликатне природе и после детаљних анализа ћу бити сигуран да ли могу да рачунам на њега", рекао је он.

На питање новинара где је екипа најслабија, Ђорђевић је рекао:

"Најслабији смо на клупи, а најјачи на терену".

Центар Србије Мирослав Радуљица изјавио је да је задовољан формом, али да још има простора за напредак.

"Овај турнир је сјајна прилика да провјеримо ствари које смо поставили током припрема. Надам се да ћемо се лијепо представити публици, до сада су имали прилику да нас гледају само на телевизији", казао је Радуљица.

Плејмејкер Стефан Марковић позвао је публику да испуни Београдску арену.

"Радили смо квалитетно, ово је још један турнир у низу и провјера за оно што нас чека на СП у Шпанији. Противници су веома јаки, видјећемо да ли ће неко од повредјених моћи да се врати у тим", поручио је Марковић.

Меч Србија - Аргентина игра се у суботу од 20.30 у Београдској арени, а претходно од 18 састају се Турска и Порторико.

У недјељу су на програму меч за треће мјесто и финале. Свјетски шампионат у Шпанији игра се од 30. августа до 14. септембра.