latinica  ћирилица
15/08/2014 |  20:13 | Аутор: Агенције

Пси и дјеца као градоначелници у Минесоти

Америчка држава Минесота је прилично чудна када је у питању локална политичка сцена. Прије неколико недјеља Ерик Милер побједио је на изборима за градоначелника градића Дорсет.

Чак ни чињеница да има 16 година не би била чудна, да градоначелник Роберт Тафтс, ког је „скинуо“ са власти, није имао пет година!И сада, као да ово није било довољно, гласачи на локалним изборима у граду Корморант изабрали су седмогодишњег пса Дјука (војводу) за градоначелника.

Најбоље од свега је што је Дјук свог противкандидата побједио са огромном разликом у гласовима. Имао је два пута више гласова од Ричарда Шербрука, власника локалне продавнице.

Шербрук, ипак, није имао ништа против избора својих суграђана.

„Подржаћу Дјука потпуно. Он прави спортиста, воли да лови. Мислим да ће штитити град колико год може", истакао је Шербрук, додајући да је и сам гласао за свог противкандидата.

Дјук ће званично заклетву положити у суботу, а продавнице хране за љубимце већ су почеле да „лобирају" шаљући и нудећи годишње залихе.

Можда би Дјуку било паметно да позове малог Роберта да му буде савјетник, пошто је петогодишњак имао интересантне приједлоге закона. Један од њих гласио је да свако ко ради у администрацији обавезан да једе сладолед.