latinica  ћирилица
15/08/2014 |  21:56 | Аутор: СРНА

Шојгу: Русија поздравља став Србије према санкцијама

Русија поздравља став Србије према санкцијама против Русије, рекао је руски министар одбране Сергеј Шојгу.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

"Поздрављамо став Србије о санкцијама против Русије које су Сједињене Америчке Државе увеле њеним савезницима због тренутне ситуације у Украјини", рекао је Шојгу послије састанка у Москви са министром одбране Србије Братиславом Гашићем.

Руски министар је оцијенио и да ће санкције можда донијети извјесну добробит Русији, јер ће покренути домаћу производњу.

Он је рекао да се већина прехрамбених производа за руску војску производи у земљи, док ће производња хране за остале потребе бити покренута у Русији током наредних неколико година.

Шојгу је похвалио и развој војне и војно-техничке сарадње између Русије и Србије, који је појачан пошто су предсједници двије земље 2013. године потписали декларацију о стратешком партнерству, јавио је Итар тас.

Он је оцијенио да је билатерална војна сарадња постала практичнија, оријентисанија и динамичнија.

Гашић је рекао да Србија не разматра никакве санкције против Русије.

"Хвала што поштујете наш став о украјинској кризи. Ми позивамо на мирно решење сваког оружаног конфликта, укључујући онај у Украјини. Не разматрамо никакве санкције против своје браће", рекао је Гашић.

Он је истакао да војна сарадња двије земље у 2014. години представља врхунац војне сарадње у историји двије земље и указао да је током ове године одржано војних вјежби и других догађаја, као никада раније.

Министар одбране Србије Братислав Гашић почео је данас дводневну посјету Руској Федерацији.