latinica  ћирилица
16/08/2014 |  09:27 | Аутор: СРНА

"Др Младен Стојановић" најбоља омладинска организација

Извиђачки одред "Др Младен Стојановић" најбоља је омладинска организација учесница овогодишњег Међународног сајма омладинских организација, одржаног у Приједору.
Извиђачки одред "Др Младен Стојановић" - Фото: СРНА
Извиђачки одред "Др Младен Стојановић"Фото: СРНА

Чланови овог одреда су, према мишљењу већине учесника сајма, имали најбоље уређен штанд и на најбољи начин су представили своје активности.

Пети међународни сајам омладинских невладиних организација одржан је јуче у организацији Омладинског центра "Инфо-поинт" Приједор и приједорске Агенције локалне демократије под мотом "Млади и ЕУ".

Сајам је на малом градском тргу окупио представнике 15 омладинских организација из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Италије и Словеније.

Предсједник Омладинског центра "Инфо-поинт" Драшко Анђелић истакао је да се из године у годину повећава број учесника и да је сајам и ове године постигао основни циљ.

"Осим дружења и повезивања младих из разних организација и градова, представили смо се нашим суграђанима, како младим, тако и њиховим родитељима којима смо жељели да покажемо шта ми то радимо и гдје да усмјере своју дјецу да се прикључе некој од ових организација", рекао је Анђелић.

Сајам је одржан у сарадњи са италијанским Удружењем "Пројект Приједор", градском управом Приједор, ЦРС-ом и Приједорским урбаним удружењем младих.

На синоћној церемонији затварања сајма уручене су медаље и пехари за побједничке екипе, учеснике Приједорских игара младих које су окупиле око 200 омладинаца. Они су се од 10. августа такмичили у малом фудбалу, одбојци на пијеску и кошарци, а у организацији Приједорског урбаног удружења младих и Омладинског савјета града.

Ове двије омладинске манифестације, које су од ове године дио Приједорског културног љета, завршене су цјеловечерњим концертом приједорске групе "Дбау".