latinica  ћирилица
16/08/2014 |  10:53 | Аутор: Агенције

За мету у коју је Елвис Присли пуцао 27.500 долара

Папирна мета изрешетана мецима у коју је Елвис Присли пуцао из ватреног оружја у свом приватном стрелишту продата је на аукцији за 27.500 долара.

Велика лицитација предмета који су припадали "Краљу", организована је у петак увече у Грејсленду, Прислијевом имању, поводом 37-годишњице пјевачеве смрти.

У понуди су се нашла укупно 72 аутентична предмета, укључујући посљедњи Прислијев кадилак из 1977. који је достигао цијену од 81.250 хиљада долара.

Златни привезак у облику лавље главе украшене дијамантима, коју је краљ рока носио у више наврата током својих наступа однијет је за 82.500 долара, као и позивница за сусрет са некадашњим америчким предсједником Ричардом Никсоном у Бијелој кући.

Ипак, папирна мета је била највеће изненађење јер је чак 27 пута премашила процијењену вриједност. Присли је у њу пуцао са својим пријатељима у малој стрељани на свом имању Грејсленд.

Такође је мало ко очекивао да ће један тигањ од ливеног гвожђа из 1960-их, који је продат уз кулинарски рецепт са потписом Прислијеве мајке, достићи 4.750 долара.

Већина предмета припадала је Грегу Пејџу, оснивачу аустралијског дјечјег састава "The Wiggles", који је један од водећих колекционара Прислијевих меморабилија.

"Никада се нисам сматрао власником ових предмета, и мада ми је било тешко да се одвојим од њих, драго ми је што ће толико пуно артефакта отићи у домове Прислијевих обожавалаца", казао је Пејџ, преноси АФП.

Неколико хиљада Прислијевих фанова синоћ је одржало бдијење уз свијеће у знак сјећања на легенду рокенрола који је преминуо 16. августа 1977. у 42. години.