latinica  ћирилица
16/08/2014 |  11:21 | Аутор: Глас Српске

Ван Гал открио зашто је Руни капитан

Менаџер Манчестер Јунајтеда Луј ван Гал одлучио је прије неколико дана да ће Немању Видића у улози капитена замјенити Вејн Руни.

Холандски стручњак на клупи "црвених ђавола" открио је да је репрезентативац Енглеске, састава ког би такође ускоро могао да постане претходник, то звање заслужио ставом на терену.

"Његов став је пресудио, наравно. Како на тренингу, тако и на мечевима. Једино није такав ван терена и фудбала, али сам му објаснио да је и на том пољу јако важан тиму и мени", појаснио је Ван Гал.

Руни је први пут носио траку у посљедњем припремном мечу против Валенсије на Олд Трафорду, док му је замјеник Дарен Флечер.

"Схватио је и прихватио одговорност која је пред њим, а и свиђа ми се све што приказује. Како ради на тренинзима, учинак на мечевима, кохезија са остатком тима...", додаје Ван Гал. "У уторак, рекао сам му да је можда мало превише да буде капитен, али сам се увјерио да је он прави човјек. Постигао је неколико голова на турнеји по САД, уписао и леп број асистенција. Увијек желим таквог Вејна".

Некадашњи тренер Барселоне, АЗ Алкмара, Ајакса, Бајерна из Минхена и репрезентације Холандије открио је да још није имао прилику да се упозна са легендарним сер Алексом Фергусоном.

"Не, нисам имао прилику да упознам сер Алекса Фергусона, а нисам сигуран ни да је сада код куће. Није могао са нама на турнеју, али све је то из разлога јер има превише обавеза", закључио је Ван Гал.

Манчестер Јунајтед у суботу од 13.45 на Олд Трафорду отвара нову сезону Премијер лиге, а у госте им долази велшки Свонси.