latinica  ћирилица
16/08/2014 |  12:25 | Аутор: Агенције

Закерберг се полио леденом водом и изазвао Гејтса

Марк Закерберг одлучио је да се на чудан начин укључи у хуманитарну донаторску акцију за фондацију која се бори против Лоу Геригове болести.

Одговарајући на изазов гувернера Њу Џерзија Криса Кристија, први човjек „Фејсбука“ полио се водом, а онда позвао још троје људи да исто ураде, међу којима и Била Гејтса. Рijеч је о изазову ледене воде који се посљедњих мјесеци проширио на друштвеним мрежама.

Они који се полију имају право да позову троје људи да се у сљедећа 24 сата и сами полију или да донирају новац. А могу и једно и друго!

Закерберга је изазвао гувернер Њу Џерзија, а овај је изабрао три велика имена у ИТ сектору: оперативну директорку „Фејсбука“ Шерил Сендберг, извршног директора „Нетфликса“ Рида Хејстингса и суоснивача „Мајкрософта“ Била Гејтса.

И све је дио хуманитарне акције за сакупљање новца за „АЛС“ фондацију, која се бави развијањем лијека за амиотрофичну латералну склерозу, односно Лоу Геригове болести.

То је прогресивна неуродегенеративна болест која напада горње и доње моторне неуроне.

Што болест више напредује, обољели све више губе контролу над својим мишићима, а у посљедњем стадијуму болести остају потпуно парализовани.