latinica  ћирилица
16/08/2014 |  13:36 | Аутор: sport.ba

Конте најплаћенији селектор

Ангажовање Антонија Контеа на мјесто селектора италијанске фудбалске репрезентације изазвало је бурне реакције, а један од разлога је и висина годишње плате.

Нови предсједдник Фудбалског савеза Италије, контраверзни Карло Тевекио, ангажовао је бившег Јувентусовог стручњака Антонија Контеа који је потписао двогодишњи уговор вриједан 9,2 милиона евра.

Тако ће Конте годишње зарађивати 4,1 милиона евра и још 500.000 евра у разним бонусима, чиме на листи селектора европских репрезентација на високом другом мјесту. Ни његов претходник Ћезаре Пранделли, није био “сиромах“, годишње је зарађивао три милиона евра.

Рекордер је, Фабио Капело, Контеов бивши тренер у Јувентусу. Као селектор Русије Капело зарађује 9 милиона евра.

Иза Контеа, на списку најбоље плаћених селектора је Енглез Рој Хадсон, који је остао селектор упркос неуспјеху Гордог Албиона на СП-у у Бразилу. Да успјех нема везе с новцем показује и плата њемачког селектора Јоакима Лева који има плату од 2,8 милиона евра годишње, а донио је “елфу“ наслов свјетског првака.

Ново име, уз Контеа, је и бразилски селектор Дунга, који је на том мјесту наслиједио неуспјешног Луиса Фелипеа Сколарија. Дунга зарађује 2,5 милиона евра годишње. Дали би Бразилци пуно више, само да се домогну наслова шампиона, оно у чему нису успјели код куће. У Русији 2018. ће имати нову прилику.

Шести на листи је Нијемац Јирген Клинсман који као амерички селектор зарађује 1,9 милиона евра, а слиједи Француз Дидие Дешамп који за вођење Триколора прима плату од 1,8 милиона, преноси Гол.