latinica  ћирилица
16/08/2014 |  13:49 | Аутор: СРНА

Турска ће наставити да помаже Бијељини

Руководство Бијељине, представници бијељинске Привредне коморе и турски амбасадор у БиХ Џихад Ергинај разговарали су данас о могућим облицима дугорочније сарадње Турске са овим градом, Републиком Српском и БиХ.
Турски амбасадор у БиХ Џихад Ергинај у Бијељини - Фото: СРНА
Турски амбасадор у БиХ Џихад Ергинај у БијељиниФото: СРНА

Ергинај је након састанка у Бијељини рекао да је сусрет са бијељинским руководством био добра прилика за наставак сарадње БиХ и Турске и реализацију различитих пројеката, посебно имајући у виду капацитете којима Бијељина располаже.

"Са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем разговарали смо и о штети од поплава, а размотрене су могућности да Турска помогне у њеном санирању", навео је Ергинај.

Турски амбасадор у БиХ рекао је да Турска саосјећа са свим становницима Бијељине који су претрпјели штету од поплава, те истакао да је његова земља једна од првих која је правовремено реаговала и пружила помоћ која је у тим околностима била могућа.

Он је честитао градоначелнику Бијељине на спремности за развијање мултикултуралности у овом граду, додајући да је најбољи примјер за то завршетак изградње Атик џамије и њено свечано отварање које је уприличено данас у Бијељини.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је турски амбасадор обећао помоћ у реализацији пројекта чишћења корита ријеке Јања, те заштити истоименог насеља које је у посљедњих четири-пет година неколико пута поплављено.

Он је захвалио амбасадору за досадашњу помоћ након мајских поплава.

Мићић и Ергинај су након састанка присуствовали свечаном отварању обновљене Атик џамије у Бијељини.