latinica  ћирилица
16/08/2014 |  16:31 | Аутор: СРНА

Прњавор: Почео џудо куп "Мала Европа"

На Четвртом џудо купу "Мала Европа", који се данас одржава у Прњавору, учествује 370 такмичара из осам европских земаља. Начелник општине Прњавор Синиша Гатарић каже да чињеница да је на турниру заступљен тако велики број држава говори о каквом је квалитету такмичења ријеч.

Он је подсјетио да су млади спортисти протеклих десетак дана, у оквиру љетног џудо кампа, имали могућност да тренирају, али и да проведу вријеме у Прњавору и да га упознају.

"Нама је, као локалној заједници, битан утисак који ти млади људи носе одавде у своје средине. Надамо се да ће понијети утисак да је Прњавор град добрих домаћина, отворен за све, са жељом да се у њега поново врате", рекао је Гатарић.

Предсједник Џудо клуба "Соко-М" из Прњавора Живко Милијаш, као организатор данашњег такмичења, изразио је задовољство одзивом клубова, али и подршком коју су пружили локална заједница и спонзори.

Милијаш је напоменуо да су такмичењу претходили бесплатна љетна школа џуда за све заинтересоване Прњаворчане, као и међународни џудо камп у којем је учествовало око 280 младих џудиста из Бугарске, Румуније, Холандије, Аустрије, Хрватске, Словеније, Србије, Републике Српске и Федерације БиХ.